Companiile aeriene avertizaseră Aeroportul din Heathrow cu privire la problemele legate de energie cu câteva zile înainte de incendiu

0
Publicat:

Aeroportul din Heathrow a fost avertizat de companiile aeriene cu privire la problemele legate de aprovizionarea cu energiei cu câteva zile înainte ca stația electrică să fie cuprinsă de incendiu.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Nigel Wicking, directorul executiv al Comitetului operatorilor de linii aeriene, a declarat parlamentarilor că a vorbit cu reprezentanții aeroportului Heathrow de două ori înainte de incidentul de la 21 martie, scrie BBC.

Cu toate acestea, Thomas Woldbye, directorul aeroportului, a spus despre incendiu că este un eveniment „neobișnuit” și a justitificat închiderea pentru lungă durată a aeroportului prin faptul că au trebuit luate „decizii foarte serioase privind siguranța”. De asemenea, acesta și-a cerut scuze celor peste 300.000 de pasageri ale căror călătorii au fost perturbate.

În fața comitetului transporturilor, Wicking a deschis subiectul cu privire la două cazuri de „furt de fire și cabluri din preajma stației de alimentare” care au provocat oprirea temporară a liniilor de pe piste, cruciale pentru siguranța pasagerilor.

Voiam să înțeleg mai bine măsurile de siguranță luate de aeroport”, a afirmat acesta.

Woldbye a afirmat că aeroportul are încheiate contracte cu Scottish and Southern Electricity Networks, pentru a face rețeaua rezistentă, ceea ce vine la pachet cu costuri ridicate. De cealaltă parte, Wicking a afirmat că Heathrow este „deja cel mai scump aeroport din lume”.

Din perspectiva unei companii aeriene, ne așteptăm la reziliență, ne așteptăm să existe capacitatea și înțelegerea faptului că atunci când o sursă de alimentare sau un bun nu este disponibil, ce veți face în continuare și cât de repede îl veți aduce înapoi?”, a afirmat Wicking.

După 18 ore de la incendiu, activitatea aeroportului a revenit la normal. Întrebat de ce nu a fost redeschis mai devreme, Woldbye a declarat că, în acest caz, pasagerii s-ar fi rănit.

„Dacă am fi gestionat situația greșit, am fi stat astăzi aici purtând o discuție total diferită, despre motivul pentru care oamenii au fost răniți, și cred că ar fi fost o discuție mult mai serioasă”, a afirmat directorul aeroportului.

Cu toate acestea, Wicking a subliniat că Terminalul 5 s-ar fi putut redeschide mai devreme.

După ce a izbucnit incendiul de joi noapte, 21 martie, Woldbye a declarat că Heathrow a realizat „în primele ore ale zilei” de 21 martie că „aeroportul rămâne fără curent”.

Heathrow este alimentat de trei stații de energie, însă, din cauză că una a devenit nefuncțională, aeroportul a trebuit să fie închis.

Woldbye a afirmat că o treime din aeroport era alimentat de stația incendiată și că Terminalul 2 a fost afectat în mod particular, plus alte sisteme.

Trebuie să ne asigurăm că, atunci când are loc o criză, oamenii sunt în siguranță”, a spus el. Așadar, cea mai sigură soluție într-un asemenea caz este ca aeroportul să fie închis.

Guvernul britanic a sprijinit planurile propuse de Heathrow de a construi o a treia pistă, ca parte a eforturilor de a stimula creșterea economică a Regatului Unit. Aeroportul ar avea nevoie de o cantitate de energie dublă dacă s-ar extinde, a declarat Woldbye.

Cu toate acestea, Wicking a precizat că liniile aeriene, care susțin extinderea, sunt totuși îngrijorate că aceasta ar costa între 40 și 60 de miliarde de lire sterline și că, în cele din urmă, costurile vor fi transferate pasagerilor sub forma unor taxe mai mari.

Europa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite